Nieuwbouw “Broer & Zus”, Hilversum

Deze “ broer en zus” staan op loopafstand van het Media Park in de geliefde Hilversumse wijk Trompenberg. De twee minimalistische villa’s met een duidelijke familiaire verschijningsvorm staan achter elkaar geplaatst op het kavel. De ene villa ligt aan de Van Hengellaan en de andere aan de parallel liggende Hoge Naarderweg met uitzicht over het weidelandschap. Op deze groene en populaire locatie is moderne nieuwbouw uniek.

 

Het materiaal en vorm gebruik kenmerkt zich door ‘schoonheid in eenvoud’ met gevels van wit stucwerk, hout en veel glas. De met hout beklede noordzijde sluit goed aan bij de bosrijke omgeving en de witte gestucte zuidkant reflecteert de zon en brengt verkoeling in de zomer. De grote glazen puien zorgen voor veel licht binnen en geven een prachtig uitzicht op de omringende bomen en weidelandschap. De indeling is doordacht en flexibel, waarbij er rekening is gehouden met de situering op het kavel. Aan de gesloten noordkant zijn de entrees en opritten geplaatst en aan de zonnige zuidzijde de tuinen met terrassen. Op de kopgevels bevinden zich achter de aluminium schuifpuien de royale eetkeukens met directe toegang naar de aangrenzende tuinen. De plattegronden zijn open en in de woongedeelte is er een halve scheidingswand, zodat er in de woonruimte een ruimtelijk effect ontstaat met logische zichtlijnen en mooie doorkijkjes. Alle twee de villa’s hebben een vide in de hal, die de hoogte benadrukt en de verschillende verdiepingen verbindt.

 

Beide villa’s hebben een hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau en zijn daardoor stiller, zuiniger en comfortabeler. Door de zeer hoge isolatiewaarden en zonnecellen op het dak zijn ze bijna energie neutraal.

Categorie: Woningbouw particulier