Traditioneel met moderne elementen

 

OPDRACHTGEVER : PARTICULIER

TYPE: NIEUWBOUW

LOCATIE: LOOSDRECHT

 

 

De prachtige, nieuwgebouwde villa, is gelegen op een unieke locatie in het Utrechtse buitengebied. Aan de voorzijde maakt de woning onderdeel uit van een sfeervolle straat met in totaal vijf huizen, aan de achterzijde grenst de villa direct aan een grote plas. Het ruime terras biedt een magnifiek uitzicht over de Loosdrechtse Plas. De villa is voorzien van koperen dakkapellen, die qua tint goed passen bij het rietgedekte dak. Een lichtstraat in het dak zorgt voor veel natuurlijk licht boven in de gang en op de trap.

 

Eigen karakter

De bewoners wilden graag een traditionele plassenwoning met moderne elementen. Daarbij was het belangrijk dat de villa, als laatste in een rij van vijf, aansluiting vond bij de andere woningen in de straat, maar toch een eigen karakter zou krijgen. Ze wilden vanuit de woning maximaal zicht hebben op het achterliggende water. De basis van het ontwerp is opgebouwd uit langgerekte vormen met een rieten dak, die samen zorgen voor een traditionele uitstraling. De gevels zijn deels uitgewerkt in wit stucwerk en deels in gepotdekselde wanden. Dit is aangevuld met donkerkleurige details, verwerkt in bijvoorbeeld de kozijnen, die zorgen voor een moderne touch. Bruine en koperkleurige accenten geven de woning eigenheid. De combinatie van groen, water en rust zorgt voor een heel ontspannen sfeer.

 

Kubus

Het opvallendste element binnen is de vrijstaande kubus tussen de hal en het woon/eetgedeelte, waar je aan weerszijden langs kunt lopen. De kubus verbindt de ruimtes, maar zorgt tegelijkertijd voor een subtiele afscheiding. Vanuit de hal kijk je niet rechtstreeks naar achteren, zodat het woon/ eetgedeelte en het uitzicht naar buiten toe nog een verrassing blijven. In de kubus zijn diverse voorzieningen ondergebracht, zoals het toilet, een garderobe, de meterkast, de trappen, de keuken en de bijkeuken.

 

Loftgevoel

Aan de eetkamerzijde vind je in de kubus een donkerkleurige, maatwerkkeuken met een groot eiland met marmeren blad en mooie details. De keuken staat in open verbinding met de eet/woonruimte. Een slim bedacht, eveneens op maat ontworpen haardmeubel zorgt voor een subtiele onderbreking in de ruimtes. De bewoners kunnen hierdoor in het eet- en woongedeelte genieten van de warmte en sfeer van de haard. Grenzend aan de woonkamer is een tv-kamer gecreëerd. De ruimtes worden met elkaar verbonden middels een grote taatsdeur van staal en glas.

 

Elegantie en licht

Via een op maat gemaakte, houten trap, die in de kubus is opgenomen, komen we op de eerste verdieping. De verschillende ruimtes grenzen aan een grote, centrale hal met een glazen plafond, waardoor ook hier via de volglazen daknok voldoende daglicht binnen schijnt. De master bedroom blijkt een elegante kamer met een mooie kastenwand en schitterend uitzicht over de buitenomgeving. Interieur OTH Fotografie: Jaro van Meerten