Dubbele Villa “Broer en zus”

 

OPDRACHTGEVER: PARTICULIER

TYPE: NIEUWBOUW

LOCATIE: HILVERSUM

 

Moderne & duurzame villa

De moderne villa heeft een hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau en is daardoor stiller, zuiniger en comfortabeler. Door de zeer hoge isolatiewaarden en zonnecellen op het dak is het bijna energieneutraal. De vrij gelegen moderne villa en zonnige tuin met terras rondom is gebouwd op één van de mooiste locaties in Hilversum aan de rand van een fraaie villawijk met een parkachtige omgeving met veel groen. De woning kenmerkt zich door een moderne, strakke bouwstijl met een ingetogen detaillering die door de gehele woning consequent is doorgevoerd. Ondanks de strakke bouwstijl heeft de woning een vriendelijke uitstraling door het materiaalgebruik en lichtinval op strategische locaties.

 

Uitzicht

Aan de voorzijde heeft de woning een vrij uitzicht en bieden de glazen puien met aluminium kozijnen een open panorama op het zogenoemde ‘heksenweitje’: een weidelandschap, waar de buurthonden heerlijk en vrij los kunnen lopen. Dit uitzicht op de natuur verbindt de tuin bijna naadloos met het wonen.

 

Logische zichtlijnen

Het is een tweelaagse woning en hoewel het huis heel veel ruimte biedt, voelt het nergens te groot. In de woonruimte is een ruimtelijk effect ontstaan door logische zichtlijnen en mooie doorkijkjes. De fraaie ingelegde plinten zijn de detaillering. De royale eetkeuken biedt directe toegang tot de aangrenzende tuin. Vanuit de royale leefkeuken stap je zo de groene tuin in.

 

Transparantie

Op de eerste verdieping zijn de slaapvertrekken met twee ruime badkamers en walk in closet met decoratief plaatmateriaal. Daarnaast is er ook nog een studieruimte. De derde etage herbergt een sauna, een gym en een logeerkamer met derde badkamer. De sfeervolle leefruimtes staan in directe verbinding met de tuin of het ruime dakterras door de vele ramen die zorgen voor transparantie en licht.

 

Hoge isolatiewaarde

De 32 cm muurdikte zorgt voor een hoge isolatiewaarde. De entree heeft een speelse en ruimtelijke dimensie door voor de trapopgang een vide te ontwerpen. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, een tijdloze gietvloer met op elke verdieping een andere kleurstelling die past bij de ruimte. De plafonds op de begane grond zijn maar liefst 3,30 m hoog. De villa heeft een hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau, wat hier goed te zien is.

 

Onderhoudsvrij

Aan de noordgevel, aan schaduwzijde, zijn de entrees en opritten geplaatst en is bewust niet gestuct vanwege mosvorming. De keuze werd onderhoudsvrije houten lamellen, die het landelijke karakter van de bosrijke omgeving benadrukken. Daarentegen is de zuidgevel, die veel zon vangt, behandeld met een speciale Lotusan verf. Door een specifiek procedé glijden de regendruppels eraf en weerkaatst ‘t het zonlicht, waardoor het huis droog en koel blijft.