Open en minimalistisch

 

OPDRACHTGEVER: PARTICULIER

TYPE: INTERIEUR

LOCATIE: HILVERSUM

 

Deze moderne villa staat op een groene locatie in Hilversum. Het interieur is minimalistisch en licht. De villa heeft een open plattegrond. De halve scheidingswand van de woonkeuken werkt als roomdivider tussen de living en de woonkeuken. De open haard is minimalistisch en strak  gedetailleerd. 

 

Uitzicht

Aan de voorzijde heeft de woning een vrij uitzicht en bieden de glazen puien met aluminium kozijnen een open panorama op het zogenoemde ‘heksenweitje’: een weidelandschap, waar de buurthonden heerlijk en vrij los kunnen lopen. Dit uitzicht op de natuur verbindt de tuin bijna naadloos met het wonen.

 

Logische zichtlijnen

Het is een tweelaagse woning en hoewel het huis heel veel ruimte biedt, voelt het nergens te groot. In de woonruimte is een ruimtelijk effect ontstaan door logische zichtlijnen en mooie doorkijkjes. De fraaie ingelegde plinten zijn nauwkeurig gedetaillereerd. De royale eetkeuken biedt directe toegang tot de aangrenzende tuin. Vanuit de royale leefkeuken stap je zo de groene tuin in.

 

Transparantie

Op de eerste verdieping zijn de slaapvertrekken met twee ruime badkamers en walk in closet met decoratief plaatmateriaal. Daarnaast is er ook nog een studieruimte. De derde etage herbergt een sauna, een gym en een logeerkamer met derde badkamer. De sfeervolle leefruimtes staan in directe verbinding met de tuin of het ruime dakterras door de vele ramen die zorgen voor transparantie en licht.

 

Hoge isolatiewaarde

De 32 cm muurdikte zorgt voor een hoge isolatiewaarde. De entree heeft een speelse en ruimtelijke dimensie door voor de trapopgang een vide te ontwerpen. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, een tijdloze gietvloer met op elke verdieping een andere kleurstelling die past bij de ruimte. De plafonds op de begane grond zijn maar liefst 3,30 m hoog. De villa heeft een hoogwaardig en duurzaam afwerkingsniveau, wat hier goed te zien is.