beeldmerk grijs

ADVIES EN ONTWERP OP MAAT

Wij zijn als buro dynamisch en flexibel en hebben het leveren van “advies en ontwerp op maat” als doelstelling. Na een eerste kennismaking met de opdrachtgever en bezoek aan de locatie is het onze kracht om in lijn met uw persoonlijke wensen met ideeën en oplossingen te komen.
Daarnaast verdiepen we ons in het bestemmingsplan en eventuele andere kaders om een passend ontwerp te maken. Hierin hebben wij jaren lange ervaring. Via tekeningen, gesprekken, 3D impressies, etc. komen we tot een ontwerp wat voor u inzichtelijk wordt.
Daarna volgt het vergunningentraject en indien gewenst begeleiden we u door het proces van prijsvorming, aanbesteding, bouwvoorbereiding bouwmanagement en uitvoering totdat het project is opgeleverd….naar uw wensen!

WONINGBOUW PARTICULIER

Het (ver)bouwen van een woning is een voor u wellicht geen alledaags proces. Wij stellen ons echter open als uw all-round adviseur. Wij realiseren ons dat het voor u soms de 1e en enige keer zal zijn dat u uw eigen huis (ver)bouwt. Voor ons is het ons dagelijks werk en we proberen de eventuele lasten bij u weg te nemen zodat u kunt genieten van het ontstaan van uw droomhuis. We komen met ideeën en oplossingen en passen het plan aan waar nodig. Het moet het huis van de klant worden.

We kijken naar alle facetten, het dag/zonlicht, interieur, materialen, gevels, etc. Wij waken over de juiste verhoudingen, uitstraling, etc. We kennen de valkuilen in dit proces…en de mogelijkheden die er zijn om te kunnen genieten van dit vak. Dat delen we graag met u om gezamenlijk iets moois te maken. Duurzaamheid en energie neutrale woningen zijn de toekomst. Ondanks dat een groot deel van onze klantenkring soms andere prioriteiten stelt proberen we toch deze aspecten zoveel mogelijk te integreren na een afweging van de kosten/baten.

Met onze jarenlange ervaring en opdrachten in alle soorten en maten zijn uw woonwensen en budgetbewaking bij ons in goede handen. Het is onze specialiteit, evenals de bouwbegeleiding en de directievoering tijdens de uitvoering.

WONINGBOUW COMMERCIEEL

Voor ons is deze vorm van woningbouw een professionele uitdaging die we graag aangaan. We hebben al veel voor ontwikkelaars gewerkt. De belangen zijn vaak groot, zowel voor de opdrachtgever als de andere belanghebbenden, waaronder ook de kopers. Alles moet goed zijn in dit proces. Als architect is het onze taak een mooi ontwerp te maken dat past binnen de wensen van de ontwikkelaar, maar ook in de omgeving en het bestemmingsplan. We krijgen vaak te maken met de belangen van derden zoals, de omwonenden en de Gemeente.

Het gaat erom dat kwaliteit en het gebruik van het woongebouw aansprekend is.

Eigenlijk moet het zo mooi zijn dat iedereen er zou willen wonen. Het moet zichzelf verkopen. Daarnaast moet het functioneel zijn voor de diverse gebruikers, dus flexibel in de planopzet en op de toekomstige vraag voorbereid om zo bv. aan verschillende kopers wensen tegemoet te kunnen komen.

Met onze uitgebreide ervaring in binnen- en buitenland hebben we veel expertise in het bij elkaar brengen en houden van al deze aspecten en belangen om ook dit soort (grotere) projecten tot een goed einde te brengen. Het bouwmanagement kunnen wij geheel verzorgen of in een groter teamverband onze bijdrage hierbij leveren als architect.

UTILITEITSBOUW

Geen enkele opdracht is ons te gek of te moeilijk. Sterker nog, het is onze kracht ieder programma van eisen te vertalen in een goed concept en een ontwerp. Dit is de basis van het architecten vak. Dus of het nou een lokale zeilmakerij is, een garage in de Randstad, een hotel of wat dan ook, wij kraken de puzzel en leggen de stenen op z’n plaats.

Op zich zijn er gespecialiseerde bureaus voor diverse soorten utiliteitsbouw, maar wij beginnen met een blanco vel en denken vrij om zo tot iets nieuws te komen, iets bijzonders, waardoor uw zaak of bedrijf zich kan onderscheiden. Het is allang aangetoond dat een gebouw door middel van kwaliteit en uitstraling bij kan dragen aan het succes van de eigenaar, maar ook een bijdrage kan leveren aan z’n omgeving en de maatschappij. Daar willen wij, naast de opdrachtgever of eigenaar, graag onze naam aan verlenen.

douanier-roosendaal-transformatie-architectenbureau-devriestheunissen

MONUMENTEN, RESTAURATIES

Deze aparte tak van het architecten vak beoefenen we steeds meer. Voor een enkel monument verzorgen wij zelf de restauratie plannen, vaak naar de wensen van de (nieuwe) eigenaar/gebruiker of eventueel afgestemd op een functiewijziging. Na een restauratie kan een pand vaak weer vele decennia mee. Soms zijn de veranderingen duidelijk waarneembaar en is iets van deze tijd ingebracht. Maar ook het herstellen van een pand in z’n oude glorie verdient een specialistische aanpak.

Voor complexere restauraties, herbestemmingen en/of invullingen werken we samen met het gespecialiseerde kantoor Hylkema Consultants uit Utrecht. Zij hebben voor de diverse bijkomende expertises, zoals bouwhistorisch onderzoek, subsidies aanvragen, etc. de juiste mensen in dienst. Ook de combinatie van het behoud van een monumentaal complex met een aanvulling in de vorm van nieuwbouw (soms als economische drager) doet zich steeds vaker voor. Daarbij vullen onze expertises elkaar optimaal aan, waarbij wij als architect ons concentreren op het ontwerp en het gebruik.

INTERIEURONTWERP

Naast het exterieur adviseren wij U ook graag bij het interieur. Interieur is bepalend voor de beleving van een ruimte. Niet alleen de opstelling, maar ook de combinatie van kleur- & materiaalgebruik, armaturen, stoffering, (maatwerk) meubilair zijn van belang voor de juiste “look and feel”. Door het combineren van verschillende disciplines binnen een project zijn wij in staat om een totaalproject af te leveren. Door het geven van passend interieuradvies bij onze bouwkundige ontwerpen ontstaat er samenhang tussen binnen en buiten.

Veelal ontwerpen we het interieur mee vanaf het Voorlopig Ontwerp. Hierdoor kunnen wij ook de wensen voor het interieur optimaal meenemen en integreren in het ontwerp van de woning. Daarnaast werken wij vaak samen met externe adviseurs (in het verleden o.a. Designa Interieur, Studio Jan des Bouvrie, Roelfien Vos etc.)