Nieuwbouw van een woonhuis

Op dit fraaie maar vrij smalle perceel is de woning gebouwd in lokale stijl. Typerend is het materiaal gebruik, architectonische vormgeving en ligging op het terrein. Over een tijdje is het al een klassieker die zich prima voegt op het perceel. De hoger gelegen opkamer aan de voorzijde maakt het mogelijk om over de dijk op de Vecht te kijken. Binnen is het geen afgesloten opkamer, maar deelt het met een trap/niveau verschil de lange woonruimte op in betere verhoudingen. Tevens krijgt de kelder zo licht via de voorgevel en deze binnentrap.

Boven zijn 4 slaapkamers, die ruim zijn door de hoge borstwering en iets opgetilde kap. Deze hoge goot/kap komt de verhoudingen buiten ook ten goede. Bij de entree aan de zijgevel is een kleine uitbouw als accent en aan de andere zijgevel is een veranda gebouwd. Een houten bijgebouw aan het water maakt het plaatje helemaal af.

Categorie: Woningbouw particulier

Details

  • 110 m2
  • 660 m3
  • voltooid