Verbouwing boerderij, Nieuwersluis

De verbouwing van deze boerderij en de oude stal (440 m²) is na een langdurig vergunningentraject vakkundig aangepakt in samenwerking met een lokale aannemer en de toekomstige bewoners. De enorme ruimte is opgedeeld in leefbare vertrekken. De boerderij is verbouwd tot woonhuis met gastenverblijf, bibliotheek,werkkamer,woonkamer en op de verdieping de benodigde slaap- en badkamers. De oude deel is verbouwd tot zeer riante living inclusief een luxe woonkeuken met staldeuren aan de weilandzijde. In de hoge ruimte is plaatselijk een vliering aangebracht. Ook de enorme open haard zorgt voor het juist gevoel van verhoudingen. Een biljartkamer voor de mannen en een speelkamer voor de kinderen maakt het geheel als “living” helemaal af.
De oude deel wordt aan de oude boerderij gekoppeld door een nieuwe entree, welke tezamen met de hal de centrale plek van het huis is.
Behalve dat de gebouwen intern zijn verbouwd zijn ze ook extern grondig gerenoveerd, waaronder een nieuw dak, ramen en deuren en gedeeltelijk de gevels.

Categorie: Woningbouw particulier