“Eco Villa” Hilversum gepubliceerd in “the Art of Living”

In de laatste editie van het blad “the Art of living” is een mooi artikel verschenen over de door ons ontworpen duurzame Villa’s “Broer en Zus” in Hilversum.

Het artikel kun je hier lezen: http://theartofliving.nl/duurzame-villa-vries-theunissen/

moderne-villa-hilversum-architectenbureau-devriestheunissen

“De Douanier” op TV

Aanstaande zondag 4 maart 2018 om 13:00 uur komt de door ons ontworpen #transformatie van de douanier te Roosendaal op TV.

De DER (Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal) werkt mee aan het programma Doe maar Duurzaam van RTL7 om het verhaal van het Smart Climate Grid en duurzame warmte in Roosendaal te laten zien. In januari waren de opnames, waarbij ook in het gebouw is gefilmd. Niet alleen binnen in de speciale DER-techniekruimte, maar ook in een appartement van een van de bewoners. De filmcrew bezocht maar liefst vijf verschillende locaties die allen een schakel vormen in het Smart Climate Grid en een deel van het verhaal vertellen. De aflevering volgt de warmte van opwek tot aan afname en alles daar tussen in. Nieuwsgierig? Het item wordt uitgezonden tijdens de aflevering van zondag 4 maart om 13:00 uur bij RTL7.

douanier-roosendaal-transformatie-architectenbureau-devriestheunissen

Nieuw Interieur voor Architectenburo de Vries & Theunissen

Blij met ons nieuwe interieur, met dank aan Karin Vermaat van www.studiokaart.nl.

interieur kantoor architectenburo devries theunissen Loosdrecht
douanier-roosendaal-transformatie-architectenbureau-devriestheunissen

“De Douanier” gepubliceerd op Architectenweb

link naar het artikel.

Het voormalige douanekantoor aan het Kadeplein in Roosendaal is getransformeerd naar een duurzaam appartementencomplex. Architectenburo de Vries & Theunissen heeft de grijze kantoorkolos bovendien opgefrist met witte gevels, een nieuwe opgang en grote balkons met houtoptiek.

In opdracht van eigenaar Sonneborgh Groep heeft Architectenburo de Vries & Theunissen het kantoorgebouw De Douanier getransformeerd naar een woon- en werkcomplex. Verdeeld over zes woonlagen zijn 53 huurappartementen gerealiseerd. Op de begane grond zijn onder andere kantoren, een winkel en een lunchroom gevestigd.

Licht en ruimte

Het U-vormige gebouw is met zijn grote omvang een prominent pand op het Kadeplein. Het gehele pand is wit gekeimd en voorzien van een antracietkleurige plint, waardoor het gebouw een veel minder zware stempel op de omgeving drukt. De balkons zorgen met hun houtuitstraling voor een warme toon.

De Douanier en het plein grenzen aan het water van de binnenhaven, die is doorgetrokken. De buitenruimte van het appartementencomplex loopt over in een groene kade, zodat er een levendige oever ontstaat. De parkeerplaatsen hebben een minder prominente plek gekregen, zodat het bevrijdingsmonument beter tot zijn recht komt en er ruimte is voor terrassen.

Zuinig met restwarmte

Bij de transformatie is het gebouw verduurzaamd en van energielabel F naar A gebracht. Het pand is voorzien van betere isolatie, nieuwe dakbedekking en nieuwe kozijnen. Er is een gemeenschappelijke binnentuin en een fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen gerealiseerd.

De verwarming van De Douanier is aangesloten op het Smart Climate Grid; dit bijzondere energiesysteem maakt gebruik van de restwarmte van een nabijgelegen vuilverbrandingsinstallatie. Via een buizenssysteem wordt het warme water vanaf afvalverwerkingsbedrijf Suez ReEnergy met lage temperatuur naar De Douanier (en andere plekken in de wijk) vervoerd.

Verbinding met nieuwe wijk

De Douanier vormt een verbinding tussen het centrum van Roosendaal en Stadsoevers. Dit is een geheel nieuwe en duurzame wijk, die de komende jaren moet worden gerealiseerd op een voormalig industrieterrein langs het spoor.

(tekst: Robert Muis – architectenweb)

douanier-roosendaal-transformatie-architectenbureau-devriestheunissen

Aftrap bouw Schutse-perceel (artikel in de Nieuwster)

link naar het artikel.

Op maandag 20 november 2017 werd door wethouder Van Rijkom, leden van de stichting tot behoud van kasteel Sypesteyn en projectontwikkelaar Gebr. Draaijer BV de aftrap gegeven voor de bouw van vijf woningen op het Schutse-perceel. Dit terrein ligt naast kasteel-museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht.

Op het perceel komen vier rijwoningen en één vrijstaande woning. De grond van het Schutse-perceel blijft in handen van de gemeente Wijdemeren en wordt met erfpacht uitgegeven. Opbrengst van de erfpacht gaat naar de stichting tot behoud van kasteel Sypesteyn. Dat levert jaarlijks een bedrag op van 14.000 euro.

Win-winsituatie Wethouder Sandra van Rijkom: “Ik ben ontzettend blij dat we met deze erfpachtregeling de inkomsten voor kasteel-museum Sypesteyn voor onbepaalde tijd hebben kunnen vastleggen. Gelijktijdig realiseren we vijf prachtige nieuwe woningen in Loosdrecht. Een win-winsituatie.”

Start bouw

Het slopen van de huidige panden op het terrein begint in februari 2018. In het najaar van 2019 moeten de woningen gereed zijn. De verkoop van de nieuwe woningen start binnenkort. Zodra 70 procent verkocht is, begint de ontwikkelaar met de bouw. Met de tijdelijke huurders van de 5e woning is de gemeente nog in gesprek. De wethouder hoopt van harte dat zij vrijwillig hun huisvesting willen verlaten. De plannen voor de Schutse zijn onderdeel van het meerjarenplan ‘Kasteel-Museum Sypesteyn: Op weg naar een duurzame toekomst.’

douanier-roosendaal-transformatie-architectenbureau-devriestheunissen

“De Douanier” gepubliceerd op Architectuur.nl

link naar het artikel.

De Douanier in Roosendaal was decennialang een grijze kantorenkolos.  Het gebouw is nu getransformeerd tot een duurzaam woon- en werkcomplex. Verdeeld over zes woonlagen heeft De Douanier  53 huurappartementen en op de begane grond kantoren, een winkel en een lunchroom. Architectenburo de Vries & Theunissen, opdrachtgever Sonneborgh en aannemer BVR groep hebben met de transformatie een kwaliteitsimpuls gegeven aan het oude kantoorgebouw en het Kadeplein.

Pand met witte gevels

Het U-vormige gebouw is vanwege zijn grote omvang een prominent gebouw op het plein. Van een grijze kantoormassa is het veranderd in een fris pand met witte gevels, een nieuwe opgang en houtkleurige grote balkons. Het gehele gebouw is wit gekeimd met een warm antraciete plint. Hierdoor wordt het licht geabsorbeerd en worden de grote  omtrekken van het gebouw verzacht.

Plek met historische waarde

Het Kadeplein, waaraan De Douanier ligt, is een plek met veel historische waarde. Hier lag ooit de haven met de overslagkades voor de turf en suikerbieten. Deze historie zie je terug in de bebouwing en de gevels. Er is meer ruimte gekomen voor terrassen, en het water is doorgetrokken, zodat het grenst aan het plein en de Douanier. De begane grond loopt  over in een groene kade, zodat er een levendige oever is ontstaan.

Duurzaam gebouw

Het is een duurzaam gebouw geworden, dat door de transformatie van energielabel F naar A is gegaan. Er is nieuwe dakbedekking aangebracht, nieuwe kozijnen en betere isolatie gekomen. Er is een gemeenschappelijke binnentuin en een fietsenstalling met oplaadpunten voor elektrische fietsen. De verwarming van het pand is aangesloten op Smart Climate
Grid. Een innovatief en bijzonder energiesysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van de restwarmte van de vuilverbrandingsinstallatie van Suez ReEnergy. Door middel van een buizensysteem wordt het warme water van de verbrandingsketels met lage temperatuur (40 graden) vervoerd
naar De Douanier en andere plekken in de wijk waar het als verwarming wordt gebruikt. De Douanier is een project met een maatschappelijke achtergrond, omdat naast huurappartementen Stichting SDW er ook diverse ruimtes huurt. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand.

Stedelijke transformatie

De transformatie van het voormalige douanekantoor tot appartementencomplex is het schoolvoorbeeld van stedelijke transformatie waar Roosendaal de komende jaren mee te maken gaat krijgen. De  transformatie van de Douanier is een goede stap naar het realiseren van de toekomst en het  aantrekkelijker maken van de leefomgeving.

(door: Petra Starink – Architectuur.nl)

douanier-roosendaal-transformatie-architectenbureau-devriestheunissen

Maak een vrijblijvende afspraak met ons

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Architectenburo de Vries & Theunissen u kan bieden in Maarssen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Architectenburo de vries & Theunissen levert “advies en ontwerp op maat”. Na een eerste kennismaking met de opdrachtgever en bezoek aan de locatie is het onze kracht om in lijn met uw persoonlijke wensen met ideeën en oplossingen te komen.

telefoon: 035 – 543 24 60

email: info@abdvt.nl

architectenbureau-de-vries-theunissen-home-tekenen

ontwerp en advies op maat

architectenbureau-de-vries-theunissen-Hilversum-villa

bouwen en begeleiden

architectenbureau-de-vries-theunissen-home-visitekaartje

vrijblijvende afspraak maken